A - Ö
018-55 11 07

Här besvarar vi de vanligaste frågorna

1A.Hur beställer jag produkter i E-butiken?
Läs mer
 

  • Ni får alltid godkänna ett digitalt korrektur samt offert innan er beställning blir bindande.
  • Vi tillämpar alltid fakturabetalning.
  • Gratis schablon och brodyrkort vid repeatorder.

1B. Kan ni erbjuda fler produkter än de som visas på hemsidan?
Ja det kan vi. Kontakta oss med er förfrågan, så hjälper vi er.

2. Får man en skiss/korrektur på dom produkter man beställer?
Ni får alltid godkänna ett digitalt korrektur samt offert innan er beställning blir bindande.

3.I vilket format vill ni ha tryckfilen?
Vi behöver en tryckfil som är en vektorfil som Eps, Ai eller vektoriserad Pdf fil. Det kan även fungera med en Jpg fil med en upplösning på minst 300 dpi, dvs 300 pixel/inch. 

4. Vad är en EPS fil?
EPS som är en förkortning av Encapsulated PostScript som   är ett digitalt filformat som är vanliga i trycksammanhang och krävs för att ge ett tryck i hög kvalitet oavsett storlek av er logotype. När en EPS-fil är vektoriserad betyder det att den är uppbyggd av matematiska ekvationer eller banor. Detta gör det möjligt att förstora och förminska logotypen utan att kvalitén, färg eller proportionerna försämras. Grafik som inte är vektoriserad kallas för punktgrafik och är uppbyggd av ett små punkter. EPS-original skapas i speciella program exempelvis Adobe Illustrator, Corel eller liknande program. Du kan inte skapa vektoriserade eps-filer i program som Word, Powerpoint eller Paint.  Om du är osäker på om du har rätt filformat, maila in filen till oss så tittar vi på den.

5.Vad är PMS färger ?
PMS - pantone matching system, är ett internationellt färgsystem för att systematisera färger. Varje färg representeras av ett nummer/namn. Syftet med detta system är att kunna hålla färgåtergivningen så när som exakt, oavsett vilken produkt man trycker på. Här hittar ni en PMS karta 

6. Tillkommer moms på priserna?
Ja, moms tillkommer på alla priser. Momsen är 25 %.

7.Kan jag beställa produkter utan tryck?
Ja det går bra, av de flesta produkterna.

8.Vad innebär schablon, brodyrkort och startkostnad?
Schablonkostnaden och brodyrkortet avser att täcka kostnaden för att ta fram en tryckschablon eller brodyrkort av er logo eller text. Vid en repeat beställning av samma produkt och tryck försvinner denna kostnad eftersom vi då redan har en färdig schablon/brodyrkort. Vi sparar era schabloner och brodyrkort i 1 år efter er senaste beställning. För vissa produkter tas det istället ut en startkostnad. Denna kostnad är oberoende av antalet tryckfärger och tas ut varje gång produkten beställs.

9. Hur levererar ni produkterna?
Vi skickar med flera olika fraktbolag. För att veta vilket fraktbolag din försändelse skickas med, kontakta din säljare.
Du kan inte ange Box-adress som leveransadress, eftersom företagspaket ej levererar till boxadresser utan vill ha en fysisk adress. Paketet skickas från dörr till dörr, om inget annat avtalats.

10. Hur snabbt kan ni leverera era produkter?
Leveranstiden på profilerade produkter är mellan 2-4 veckor efter godkänt korrektur. Leveranstiden anges alltid i er orderbekräftelse.
Leveranstiden utan profilering som tryck eller brodyr är 3-7 arbetsdagar.
I vissa fall kan det gå snabbare, leveranstiden anges alltid i er orderbekräftelse.

11. Får jag handla av er som privatperson eller förening?
Vi säljer inte till privatpersoner men till föreningar. Som förening betalar dina produkter i förskott eller enligt Ök.

12. Hur många färger broderar ni? 
Vi broderar i upp till 12 olika färger utan prisskillnad. Priserna i E-butiken är inklusive brodyr i upp till 5 olika färger i max storlek 10 x 10 cm, större brodyr mot offert.

13. Hur många brodyrkort tillkommer?
Ska vi brodera ex femtio jackor till er så betalar ni endast för ett brodyrkort. Brodyrkortet arkiveras hos oss och kan återanvändas vid eventuellt flera beställningar. Ett brodyrkort kostar 895 kr - 1395 kr.

14. Får man blanda storlekar på plaggen vid en beställning?
Ja det går det bra att blanda storlek på plaggen. Finns plagget i herr och dammodell, så får du även blanda dessa modeller.

15. Hur gör jag får att få pris på en större antal produkter än det som anges i er E-butik?
Ring oss på 018-55 11 07 eller fyll i vårt kontaktformulär så återkommer vi med en offert. 


;