A - Ö
018-55 11 07

Thule

Thule

År 1942 grundades Thule Group av familjen Thulin då Erik Thulin, en sann friluftsälskare, satte namnet Thule på en s.k. gäddsax (ett fiskeredskap) som han konstruerade och började sälja till fiskare i hela Norden. Det dröjde inte länge förrän han hade lagt till flera ytterligare praktiska produkter i företagets portfölj. Verksamheten växte och blev lönsammare för varje år.

På 1960-talet började företaget koncentrera sin verksamhet på bilrelaterade produkter som skulle göra det enklare för människor att ta med sig olika sorters utrustning på och i bilen. Den första skidhållaren introducerades 1962. På 1970-talet introducerades nya produktkategorier i och med framväxten av nya populära sporter som t.ex. alpin skidåkning. Thules produkter började säljas på flera nya marknader runt om i världen, som t.ex. i USA och Japan.

Familjen Thulin sålde 1979 företaget till börsnoterade Eldon Group. Företagarandan och passionen stannade dock kvar och Thule Group har fortsatt att växa både organiskt och genom förvärv sedan dess. I dag är Thule Group världsledande inom produkter som gör det enkelt för människor att ta med sig allt de bryr sig om – säkert, tryggt och med stil. Vi är ett sport- och fritidsföretag som bygger vidare på Thule Groups tradition att utveckla smarta lösningar som är säkra och lätta att använda och som underlättar för alla som vill leva aktiva liv. Hos Alltryck hittar du flera olika produkter från Thule. Självklart "Brandar" vi produkterna med er logo.