Tryck och märktekniker

Vi erbjuder alla tryck och märktekniker som screentryck, transfertryck, direktbrodyr, vävda märken, Zippers, Embossing, Tampotryck, lasergravyr och PVC märken. Kontakta oss så hjälper vi er med rätt märkteknik.Transfertryck

Transfertryck fungerar perfekt när man ska trycka tröjor, profilkläder, arbetskläder och sportkläder. Transfertryck används även när man ställer högre krav på distinktare färger och detaljrikedom eller om man ska trycka med toningar.

Screentryck

Screentryck är en bra och ekonomisk tryckteknik när man ska trycka större upplagor av tröjor, profilkläder, arbetskläder eller textil. Ordet screentryck härstammar från engelskan, screen = skärm, duk. Tryckmetoden innebär att man använder sig av schabloner per färg och bygger upp trycket.

Vävda & broderade märken

Vävda märken ger ett exklusivt intryck och förhöjer helhetsintrycket. Märken kan värmas eller sys fast på profilkläderna eller arbetskläderna. Vävda märken finns även med självhäftande baksida som kan appliceras på exempelvis pärmar och väskor.

Direktbrodyr

Direktbrodyr förhöjer helhetsintrycket av kläderna och ger en känsla av exklusivitet. Brodyr passar på de flesta plagg som exempelvis jackor, tröjor, frotté, stickat, väskor, kepsar, plädar och byxor.

Etiketter

Med ett Vävt Märke finns det många möjligheter. Det kan sys fast runt kanten på t.ex. plädar, handdukar, ärmslut på skjortor, pikéer m.m. Dessa är även vanliga till nacketiketter, mittvikt till handdukar eller sidvik.

Zipptag

Zipptags lämpar sig som utvändig märkning på hood, jacka, väska, och allt annat med en dragkedja. Vävd Dubbelsidig Zipptag vävs i hög kvalitet med upp till 6 st färger per sida, den går att få antingen platt eller fylld för en exklusivare känsla. Zipptag i gummi går att få med flerat färger per sida, i valfri form och levereras med ett snöre för enklare montering.

PVC märken

PVC märken passar utmärkt på grövre plagg som exempelvis jackor och väskor. Kan beställas i valfri färg och form. Märket sys fast.

Embossing/Prägling

Embossing/Prägling är en märkningsmetod, där man genom kraftigt tryck, värme och en metallkliché uppnår en tredimensionell effekt. Ett embossingtryck kan göras som ett eget tryck, som då blir ganska diskret men exklusivt.

Lasergravyr

Lasergravyr går utmärkt att använda på exempelvis glas, lackad metall eller eloxerad aluminium. Lasergravyr ger ett exklusivt och hållbart resultat.

Digitaltryck

Digitaltryck fungerar på ungefär samma sätt som en bläckstråleskrivare. Mikroskopiska bläckdroppar sprutas på en produkt för att skapa en bild. Bläcket härdas omedelbart med hjälp av UV-ljus.

Tampotryck

Tampotryck är en indirekt tryckmetod där en tryckbärare i silikon används för att överföra färgen från en graverad metallplåt till produkten.

Sublimering

Passar perfekt när du ska trycka hela plagget med olika färger, text och logotyper. Fördelen med sublimeringstryck är att när man värmer sublimeringsfärgerna på plagget så går de in i textilfiberna och blir ett med dem.