Kontakta oss

Ring oss gärna för personlig service eller skicka ett mail.
Vi hjälper dig med snabba svar på dina frågor om våra produkter, trycktekniker, priser, leveranstider m.m.

phone

018-55 11 07

Mån-fre 09.00 - 17.00
chat

Chatt

Har du en snabb fråga du vill ha svar på är vår Live Chat perfekt.

Frågor & svar

Här besvarar vi de vanligaste frågorna

Vanliga frågor och svar


Får man ett korrektur och orderbekräftelse innan beställningen blir bindande?

Ja, efter beställning återkommer vi alltid med ett korrektur och orderbekräftelse som skall godkännas innan ordern blir bindande.

Vilket filformat ska det vara på min tryckfil?

Vi behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanliga filformat för vektorgrafik är EPS, AI, eller PDF. Även om du själv inte kan öppna filen går det bra att maila in den till oss, så hjälper vi dig.

Vad är PMS (Pantone) färger?

PMS - pantone matching system, är ett internationellt färgsystem för att systematisera färger. Varje färg representeras av ett nummer/namn. Syftet med detta system är att kunna hålla färgåtergivningen så när som exakt, oavsett vilken produkt man trycker på.

Hur beställer jag?

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen "Lägg i kundvagnen" och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få orderbekräftelse och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.
Är du redan kund så kan du ringa oss eller skicka e-post till info@alltryck.se.

Hur betalar jag min beställning?

Du får en faktura skickad till din e-postadress om inget annat avtalats. Kredit efter sedvanlig kreditprövning.

Hur levererar ni produkterna?

Vi skickar med flera olika fraktbolag. För att veta vilket fraktbolag din försändelse skickas med, kontakta din säljare. Du kan inte ange Box-adress som leveransadress, eftersom företagspaket ej levererar till boxadresser utan vill ha en fysisk adress. Paketet skickas från dörr till dörr, om inget annat avtalats. Glöm inte att uppge portkod eller annat leveranshinder för fraktbolaget.

Kan ni sponsra oss?

Vi får väldigt ofta förfrågningar gällande sponsring av olika verksamheter och event. Det är trevligt och ganska självklart, eftersom vi säljer profil och reklamprodukter som är anpassade för just marknadsföring.
Vilken sponsring är intressant för oss?
För oss innebär ett sponsringsåtagande mer än att bara dela ut produkter. Vi ser gärna att vi kan få någon form av kickback på vårt engagemang. Vi förväntar oss att bli omnämnda på något sätt. Något som vi verkligen skulle uppskatta är om ni skriver en kort text om oss på er hemsida eller blogg och lägger ut en länk till oss.Så handlar du

Alltryck.se är en modern e-butik för profil och reklamprodukter. Vi arbetar hela tiden med att förbättra och förenkla så att du på ett så smidigt och säkert sätt ska kunna beställa profil och reklamprodukter till ditt företag, förening, kommun eller organisation.

Välj den eller de produkter som du vill beställa i e-butiken

Detta gör du genom att klicka dig runt på bland våra olika kategorier och produkter eller sök efter din produkt i sökrutan högst upp på sidan.

2 Information om produkterna

Vill du få mer information om produkten så klickar du på "Skicka en förfrågan" som finns bredvid varje produkt. Vi återkommer samma dag. Det går även bra att ringa oss 018-551107

3 Beställa produkten

Du beställer lättast via vår e-butik. Den är mycket enkel att använda. Det går också bra att maila din beställning till info@alltryck.se
Vi svarar på din beställning samma dag eller senast nästa vardag.

4 Orderbekräftelse och korrektur

Ni får alltid godkänna ett digitalt korrektur samt orderbekräftelse innan er beställning blir bindande. Dessa mailas till din e-postadress.

5 Leverans av din beställda produkter

Normal leveranstid av profilerade produkter är 2-4 veckor. Din beräknade leveranstid står angivet i din orderbekräftelse. Har du en deadline så måste den stå med på din orderbekräftelse.

6 Betala dina produkter

Vid godkänd kreditprövning betalar du mot faktura som kommer att skickas till din e-post adress efter vi levererat produkterna, om inget annat avtalats. Vid ej godkänd kreditprövning gäller alltid förskottsbetalning.

Ordlista

I tryckbranschen används många olika ord och uttryck. Nedan följer en förklaring av de vanligaste

EPS fil

EPS som är en förkortning av Encapsulated PostScript som är ett digitalt filformat som är vanliga i trycksammanhang och krävs för att ge ett tryck i hög kvalitet oavsett storlek av er logotype. När en EPS-fil är vektoriserad betyder det att den är uppbyggd av matematiska ekvationer eller banor. Detta gör det möjligt att förstora och förminska logotypen utan att kvalitén, färg eller proportionerna försämras. Grafik som inte är vektoriserad kallas för punktgrafik och är uppbyggd av ett små punkter. EPS-original skapas i speciella program exempelvis Adobe Illustrator, Corel eller liknande program. Du kan inte skapa vektoriserade eps-filer i program som Word, Powerpoint eller Paint. Om du är osäker på om du har rätt filformat, maila in filen till oss så tittar vi på den.

PMS färger (Pantone färger)

PMS - pantone matching system, är ett internationellt färgsystem för att systematisera färger. Varje färg representeras av ett nummer/namn. Syftet med detta system är att kunna hålla färgåtergivningen så när som exakt, oavsett vilken produkt man trycker på

Korrektur

Är en skiss där vi digitalt visar storlek och placering av trycket, brodyren, gravyren eller annan märkning på produkten ni önskar beställa. För att undvika missförstånd måste vi alltid ha ditt godkännande på ett digitalt korrektur innan vi går vidare till produktion. Är du inte nöjd med placeringen så begär du att få det ändrat.

Brodyr

Brodyr broderas direkt på plagget med en tråd anpassad för att sys på kläder. Brodyrtråden har en mycket bra kvalitet och håller färgen mycket bra. Brodyr är en snygg och hållbar märkmetod på så väl profilkläder som sportkläder. Ofta broderas med logotyper, namn och företagsnamn. Det är utan tvekan rätt metod om du är ute efter ett lite mer exklusivt uttryck. Brodyr fungerar dessutom utmärkt på material som fleece och frotté som inte passar för tryck.

Tampotryck

En tryckteknik som passar perfekt för produkter med ojämna ytor som golfbollar, pennor mm. Rent tekniskt så är det en silikonkudde som "hämtar" upp trycket från en kliché och som sedan förs på produkten som ska tryckas.

Transfertryck

Transfertrycket är en vinyl som värms på plagget och har en mycket bra hållbarhet. Med transfertryck kan man även trycka med toningar. Sportkläder i funktionsmaterial trycks ofta med transfertryck då materialet lämpar sig perfekt för transfertryck.

Tryckfil

Är den fil som innhåller det ni vill trycka som er logtype, text eller klubbmärke. Tryckfilen är ofta en vektoriserad EPS, Pdf eller AI-fi.

Embossing

Embossing/Prägling är en märkningsmetod, där man genom kraftigt tryck, värme och en metallkliché uppnår en tredimensionell effekt. Ett embossingtryck kan göras som ett eget tryck, som då blir ganska diskret men exklusivt, eller som en del av en applikation tillsammans med ett transfertryck, screentryck brodyr och/eller ett vävt märke.

Vektorisering

När en EPS-fil är vektoriserad betyder det att den är uppbyggd av matematiska ekvationer eller banor. Detta gör det möjligt att förstora och förminska logotypen utan att kvalitén, färg eller proportionerna försämras. Grafik som inte är vektoriserad kallas för punktgrafik och är uppbyggd av ett små punkter. EPS-original skapas i speciella program exempelvis Adobe Illustrator, Corel eller liknande program. Du kan inte skapa vektoriserade eps-filer i program som Word, Powerpoint eller Paint.
Om du är osäker på om du har rätt filformat, skicka in filen till oss så tittar vi på den.

Lasergravyr

Är en märkningsteknik där man ristar in text/motiv i produkten. Liknande den teknik som används för att gravera en vigselring. Tekniken ger ett stilrent och slittåligt resultat och passar bra på profilprodukter i metall som exempelvis pennor termosmuggar i metall.

Repeat

Med repeat eller repeatorder menar vi när man lägger en ytterligare beställning på en produkt man tidigare beställt, med samma tryck.

Grafisk profil

Ett dokument som beskriver regler och riktlinjer för hur företagets logotyp, text, design och färger ska användas.

Schablon

Är en unikt framtagen tryckplåt för varje färg som ska tryckas. Vi sparar alltid dessa schabloner på er kundsida för en eventuell repeatorder.

Teckensnitt

En uppsättning bokstäver, siffror och tecken med ett karakteristiskt och genomgående utseende. Ofta använder företag samma teckensnitt på sina produkter för att skapa en enhetlighet.

Illustrator

Är ett ritprogram från företaget Adobe som är mer eller mindre branschstandard för att ta fram och editera tryckunderlag (EPS-filer).

CMYK

CMYK står för de fyra tryckfärgerna Cyan, Magenta, Yellow (gul) och Key-color (svart). Det är en subtraktiv färgblandning som kan användas för tryck på profilkläder, sportkläder och böcker m.m. Passar perfekt när trycket ska tryckas med en toning/rastrering.