Frågor & Svar

Här besvarar vi de vanligaste frågorna

Får man se en skiss innan man beställer?
Ja- Ni får alltid godkänna ett digitalt korrektur samt offert innan er beställning blir bindande.

I vilket format vill ni ha tryckfilen?
Vi behöver en tryckfil som är en vektorfil som Eps, Ai eller vektoriserad Pdf fil. Det kan även fungera med en Jpg fil med en upplösning på minst 300 dpi, dvs 300 pixel/inch.

Får man blanda storlekar på plaggen vid en beställning?
Ja - det går det bra att blanda storlek på plaggen. Finns plagget i herr och dammodell, så får du även blanda dessa modeller.

Hur snabbt kan ni leverera era produkter?
Leveranstiden på profilerade produkter är mellan 2-4 veckor efter godkänt korrektur. Har du en deadline så skriver du det när du lägger din beställning. Leveranstiden anges alltid i er orderbekräftelse.

Hur levererar ni produkterna?
Vi skickar med flera olika fraktbolag. För att veta vilket fraktbolag din försändelse skickas med, kontakta din säljare.
Du kan inte ange Box-adress som leveransadress, eftersom företagspaket ej levererar till boxadresser utan vill ha en fysisk adress. Paketet skickas från dörr till dörr, om inget annat avtalats.

Hur betalar jag produkterna?
Du får en faktura skickad till din e-postadress om inget annat avtalats. Du får kredit efter sedvanlig kreditprövning.

Vad är PMS färger ?
PMS - pantone matching system, är ett internationellt färgsystem för att systematisera färger. Varje färg representeras av ett nummer/namn. Syftet med detta system är att kunna hålla färgåtergivningen så när som exakt, oavsett vilken produkt man trycker på.

Tillkommer moms på priserna?
Ja, moms tillkommer på alla priser. Momsen är 25 %

Vad är en EPS fil?
EPS som är en förkortning av Encapsulated PostScript som är ett digitalt filformat som är vanliga i trycksammanhang och krävs för att ge ett tryck i hög kvalitet oavsett storlek av er logotype. När en EPS-fil är vektoriserad betyder det att den är uppbyggd av matematiska ekvationer eller banor. Detta gör det möjligt att förstora och förminska logotypen utan att kvalitén, färg eller proportionerna försämras. Grafik som inte är vektoriserad kallas för punktgrafik och är uppbyggd av ett små punkter. EPS-original skapas i speciella program exempelvis Adobe Illustrator, Corel eller liknande program. Du kan inte skapa vektoriserade eps-filer i program som Word, Powerpoint eller Paint. Om du är osäker på om du har rätt filformat, maila in filen till oss så tittar vi på den.

Kan jag beställa produkter utan tryck eller annan profilering?
Ja det går bra, av de flesta produkterna.


Så handlar du i e-butiken

1. Välj den eller de produkter som du vill beställa i e-butiken
Detta gör du genom att klicka dig runt på bland våra olika kategorier och produkter eller sök efter din produkt i sökrutan högst upp på sidan.

2 Information om produkterna
Vill du få mer information om produkten så klickar du på "Skicka en förfrågan" som finns bredvid varje produkt. Vi återkommer samma dag. Det går även bra att ringa oss 018-551107

3 Beställa produkten
Du beställer lättast via vår e-butik. Den är mycket enkel att använda. Det går också bra att maila din beställning till info@alltryck.se
Vi svarar på din beställning samma dag eller senast nästa vardag.

4 Orderbekräftelse och korrektur
Ni får alltid godkänna ett digitalt korrektur samt orderbekräftelse innan er beställning blir bindande. Dessa mailas till din e-postadress.

5 Leverans av din beställda produkter
Normal leveranstid av profilerade produkter är 2-4 veckor. Din beräknade leveranstid står angivet i din orderbekräftelse. Har du en deadline så måste den stå med på din orderbekräftelse.

6 Betala dina produkter
Vid godkänd kreditprövning betalar du mot faktura som kommer att skickas till din e-post adress efter vi levererat produkterna, om inget annat avtalats. Vid ej godkänd kreditprövning gäller alltid förskottsbetalning.